toggle menu

Prosana Biologische & Natuurwinkel

Marian de Wijs

Middellandstraat - Prosana Biologische & Natuurwinkel

Prosana, gezond uit de natuur: hier vind je alles voor een bewuste levenswijze. Van vitaminen, mineralen, theeën, kruiden tot natuurlijke cosmetica, haarverzorgingsproducten, etherische oliën en biologisch afbreekbare wasmiddelen.

Meer dan 25 jaar geleden kocht Marian het kleine honingwinkeltje Prosana. Ze vulde de honing aan met alleen maar gezonde en biologische producten, Prosana werd haar natuurwinkel. Het eerste wat opvalt als je de winkel binnenloopt is de geur, een mengeling van frisse zeep, vers fruit en een dampend potje kruidenthee. Thee is ook een van de specialiteiten van de winkel, verschillende kruidenthee, thee met specerijen en medicinale theeën.

De geur van frisse zeep, vers fruit en een dampend potje kruidenthee.

Alles in prachtige verpakkingen, alsof je een cadeautje koopt dat niet ingepakt hoeft te worden. Onderin het schap staat de losse thee, in grote glazen stolpen.

Navullen is beter
Prosana is Latijn voor gezondheid, dus de naam van de winkel bleef, Marian: “Ik vond het een mooie naam, pro betekent ‘voor’ en sana ‘gezondheid’. Dat past helemaal bij de winkel, dus heb ik het zo gelaten.” In de loop der jaren is de winkel steeds een beetje groter geworden. “Alles krijgt net een beetje meer ruimte en ik heb nu ook een aparte hoek voor de non-food.”

Eeuwig zonde om zo’n mooie fles weg te gooien!

“Daar wil ik ook een apparaat neerzetten om wasmiddelen na te vullen. Dat scheelt zoveel plastic! Het is eeuwig zonde om zo’n mooie flessen weg te gooien. Misschien geeft het wat geklieder, maar dat komt vast wel goed.”

Vitamines en mineralen
Met haar winkel probeert Marian een bescheiden bijdrage te leveren aan een schonere aarde en een betere gezondheid van de mensen. Ze verkoopt alleen producten waar ze helemaal achter staat en weet ontzettend veel over voedingssupplementen en vitamines.

Maak eens een mooie wandeling in de natuur.

Marian: “Het is prima om een voedingssupplement te nemen, maar als je bijvoorbeeld last van stress hebt, moet je ook kijken wat je er zelf aan kunt doen. Je agenda wat leger maken, een mooie wandeling maken in de natuur en een lekker kopje relax kruidenthee drinken.”

Nieuwsgierig geworden naar Prosana? Ga gerust eens langs, Marian vertelt je graag meer over haar producten. Ze verkoopt onder andere voedingssupplementen, vitaminen, mineralen, theeën en kruiden. Natuurlijke cosmetica, haarverzorgingsproducten, etherische oliën en biologisch afbreekbare wasmiddelen. Biologische groente- en fruitpakketten en niet te vergeten heel veel soorten honing en prachtige handgemaakte kaarsen.

Middellandstraat - Prosana Biologische & Natuurwinkel Middellandstraat - Prosana Biologische & Natuurwinkel Middellandstraat - Prosana Biologische & Natuurwinkel Middellandstraat - Prosana Biologische & Natuurwinkel