toggle menu

Juffrouw van Zanten

Rober Michels en Fleur van Rossum

Juffrouw van Zanten is als een huiskamer voor de wijk. Een fijne plek voor groot en klein.

Of je nu een stevige lunch wilt, een goede koffie, een stuk taart of een gezonde maaltijd, Juffrouw van Zanten heeft het allemaal en dan ook nog biologisch en als het kan uit de buurt. Typerend van dit huiskamercafé zijn niet alleen de bowls voor elk moment van de dag, maar ook dat kinderen uitgenodigd worden lekker aan tafel te spelen. Dat maakt het een fijne plek voor iedereen.

Eat, drink, play, relax staat er in neonletters als je binnenkomt. En dat is precies wat je moet doen bij huiskamercafé Juffrouw van Zanten, genieten van een relaxmoment onder het genot van iets lekkers. Dat geldt voor jonge gezinnen maar zeker ook voor mensen zonder kinderen. Dat kan binnen en buiten op het riante terras. Aan alles en iedereen is gedacht. Het interieur is meer dan prettig met vilt en kurk aan de wanden, een bar gemaakt van restmateriaal van schoenen en overal liggen schapenvachtjes op de banken en stoelen. Maar echt bijzonder zijn de tafels. Die werden speciaal ontworpen om de kinderen bij je aan tafel te laten spelen, heel simpel via een soort lade waar je een speelgoedbak in hangt.

“Ik vond het er zo leuk uitzien dat ik er gelijk koffie ben gaan drinken.”

Middellandstraat - Juffrouw van Zanten

Concept en inrichting
Fleur van Rossum is het gezicht in West, de tweede vestiging van Juffrouw van Zanten. Bijna elke dag is ze in de zaak te vinden. Fleur: “Ik woon verderop in de straat tegenover de Dirk, dus dat is ideaal. Toen ik hier in het voorjaar langsfietste, vond ik het er zo leuk uitzien dat ik mijn fiets parkeerde en koffie ben gaan drinken. Het concept, de inrichting, alles paste zo goed bij mij dat ik gelijk heb gesolliciteerd. Ik heb mijn oude baantje opgezegd en ben hier aan de slag gegaan, eerst in de bediening, nu als bedrijfsleider. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik na mijn tussenjaar verder zou gaan met mijn master Biomedische wetenschappen, maar toen kreeg ik deze functie aangeboden. Dat heb ik met beide handen aangegrepen.”

Juffrouw van Zanten en de zeven rovers
In de zomer van 2017 opende in Kralingen de eerste vestiging van Juffrouw van Zanten, West volgde een half jaar later. Eigenaren Judith en Reinder Prins misten als jong gezin een plek zoals deze en maakten er daarom zelf een. Hun ambitie is groot: niet alleen verkopen ze inmiddels online het speelgoed dat ze in de zaken testen, ze willen verder uitbreiden met in elke stad een Juffrouw van Zanten. Fleur: “De naam komt van de meisjesnaam van Judith. Haar moeder was vroeger juf, maar tegelijkertijd is ‘Juffrouw van Zanten en de zeven rovers’ het lievelingsboek van de eigenaars en hun inmiddels vier kinderen.”

Suus’ favorite is populair: een gepocheerd eitje met brood en avocado.

Middellandstraat - Juffrouw van Zanten

Veel vegetatische en vegan opties
Alles op de kaart is biologisch met veel vegetarische en vegan opties. En alles even lekker, want kies maar eens tussen bananenpannenkoekjes of een breakfast bowl, zelfgemaakte taart of een glutenvrij taartje van Sue, een lazy sunday brunch of een falafelbowl, een maaltijdsoep of een van de vele diner bowls. Fleur: “Van de ontbijtkaart is Suus’ favorite populair. Een gepocheerd eitje met brood en avocado. Zelf vind ik de family brunch heel leuk. Het is heel lekker en je hoeft niet te kiezen, want je krijgt een groot bord met hartig en zoet, waar iedereen vanaf kan pakken wat ie lekker vindt.”

Middellandstraat - Juffrouw van Zanten

Bentobordje
Natuurlijk is er ook een uitgebreide kaart voor kinderen. Zij kunnen zelf een cakeje versieren, maar ook een bentobordje samenstellen, waarbij ze drie vakjes mogen vullen met een belegde boterham en rauwkost en fruit. En voor de hele kleintjes staat er zelfgemaakte Olvarit op de kaart. “Als ze zijn uitgegeten, kunnen ze lekker spelen, aan tafel of op de kleine buitenplaats. Dat is ideaal, want ze kunnen daar veilig spelen. Op het grote terras buiten hebben we een zandtafel gemaakt waarin ook de speelgoedbakken kunnen worden gehangen. En natuurlijk hebben we altijd stoepkrijt.”

“De sfeer is hier relaxt, typisch van de wijk, met een leuke mix van mensen.”

Middellandstraat - Juffrouw van Zanten

Gezonde maaltijd
De meeste bezoekers van Juffrouw van Zanten komen uit de wijk. Ouders en grootouders met kinderen, mensen die in de kantoren op de Heemraadsingel werken, maar ook veel toeristen die worden doorgestuurd door de bed and breakfast verderop. “Ik heb ook wel eens een dag in de vestiging in Kralingen gewerkt, maar daar is de sfeer heel anders. Het is hier wat relaxter, typisch de sfeer van de wijk, met een leuke mix van mensen. Daar hou ik van. Sommige klanten komen een kop koffie drinken, anderen komen op zondag ontbijten en weer anderen komen snel een gezonde maaltijd halen of eten voordat ze gaan sporten of als ze de kinderen van de crèche hebben gehaald.”

Middellandstraat - Juffrouw van Zanten Middellandstraat - Juffrouw van Zanten Middellandstraat - Juffrouw van Zanten Middellandstraat - Juffrouw van Zanten Middellandstraat - Juffrouw van Zanten Middellandstraat - Juffrouw van Zanten Middellandstraat - Juffrouw van Zanten