toggle menu

Een echte Rotterdamse
straat

De straat

De Middellandstraat is een winkelstraat aan de westzijde van de binnenstad van Rotterdam. De Middellandstraat is een levendige Rotterdamse stadsstraat met een rijke verzameling speciale winkels, kappers, toko’s en eettentjes uit alle windstreken. Het publiek is heel divers; een echte mix van mensen.


Onze buurt in Rotterdam West

De Middellandstraat is de winkelstraat van de wijk Middelland. Een wijk met twee gezichten: die van levendige multiculturele wijk aan de winkelstraten enerzijds én die van gezellige rustieke woonwijk met allure, bestaande uit statige lanen, karakteristieke historische panden (van begin 1900) en rustige groene singels, anderzijds. Bijzondere kwaliteit van Middelland is de totale mix van mensen: alles loopt dwars door elkaar en geen enkele groep is dominant. Zo is de wijk ooit ontworpen en zo functioneert de wijk nog steeds. Het gaat om gekleurdheid en diversiteit in alles.


Geschiedenis

De straat kent een rijke geschiedenis. Middelland is ontworpen naar een plan van Gerrit de Jongh uit 1887. De Middellandstraat kreeg de functie van winkelstraat waarmee de straat zich verbindt met de wijk Middelland en de omliggende wijken. De Middellandstraat heeft een decennialange bekendheid als levendig winkel- en uitgaansgebied.


Toekomst van de straat

De Middellandstraat is een straat met veel potentie. Als onderdeel voor een groot wijkbreed programma genaamd Mooi, Mooier, Middelland (2016- 2018) werkt de werkgroep Middellandstraat aan verbetering van de Middellandstraat en het Middellandplein. Belangrijke element is het unieke karakter van de Middellandstraat te behouden. De laatste jaren zie je de straat verbeteren. De buitenruimte wordt stap voor stap aangepakt en steeds meer creatieve ondernemers vinden hun plek in de straat.