toggle menu

Capri Ijs & Delicatessen

Ice Cream Sandwich, Crazy Mega Shake, Ice Cream Cookie Surprise. Zomaar een aantal bijzondere namen op de menukaart van Capri ijs & delicatessen. Capri is dan ook meer dan een gewone ijssalon.

Capri op het Middellandplein, naar eigen zeggen de oudste ijssalon van Rotterdam (sinds 1947) wordt gerund door de bijzondere ondernemers Eric Høssen. De winkel, een franchise van de evenzo populaire ijssalon aan de Karel Doormanstraat (centrum), werd vervolgens door Eric eigenhandig verbouwd en ingericht en ging in april 2018 weer open voor het publiek.

Middellandstraat - Capri Ijs & Delicatessen

Ondernemers
Eric is een echte ondernemer. “Ik heb al vele zaken gerund, ook in de horeca, maar ijs is anders. De mensen die bij Capri komen zijn altijd vrolijk: ze komen voor een traktatie, kinderen die hun geluk niet op kunnen, er wordt iets gevierd. Dat maakt elke dag een feestje. Ik hou van aanpakken en heb altijd gezegd dat ik elke kans die zich zou voordoen met beide handen zou aangrijpen.

“Je eerste ijsje als kind vergeet je nooit meer, dat was voor mij bij Capri.”

Middellandstraat - Capri Ijs & Delicatessen

Een bezoek aan Capri is een beleving voor jong en oud. In de prachtige winkel kun je kiezen uit 24 smaken huisgemaakt ijs. Van vanille tot mandorlato en van kokos tot mango. Of je kiest één van de specials zoals een Crazy Mega Shake of een Ice cream cookie surprise. Op de menukaart vind je ook vegan producten.

“Elk ijsje moet een bijzondere beleving zijn. Een smaaksensatie. Een moment van plezier.”

Middellandstraat - Capri Ijs & Delicatessen

Echt en eerlijk
“We vinden het heel belangrijk om bewuste en goede producten te leveren. Alles wat we aanbieden – van ijs tot broodjes – is uit eigen keuken. Het ijs wordt in het Centrum door vijf Italiaanse ijsmakers op authentieke wijze bereid. Sommige recepten dateren nog uit 1900. Alle producten zijn zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Aardbeienijs wordt gemaakt van echte aardbeien, en smaakjes als Red Bull en Smurfen-ijs zal je bij ons niet vinden.”

Eric is continue bezig met zijn product. Veel passie voor het vak en zijn steeds op zoek naar nieuwe inspiratie op het gebied van ijs. Zo kwam ook het warm broodje ijs op de menu kaart. “In Italië is het heel gebruikelijk om ijs te combineren met brood. We wilden dat ook proberen. We zijn alle bakkerijen in de omgeving afgegaan voor het perfecte broodje, maar zonder gewenst resultaat. Toen zijn we zelf gaan bakken en creëerden een uniek Capri product.”

Middellandstraat - Capri Ijs & Delicatessen

“We krijgen ook veel inspiratie van onze klanten. Zo vroeg laatst iemand gemberijs. Dat hadden we toen niet, maar het inspireerde ons wel om iets nieuws te ontwikkelen. We kwamen met de walnoot-vijgen-ijs met gembersambal. Het is inmiddels een hit!”

De wisselwerking met klanten is belangrijk voor het succes van Capri. “In Rotterdam west heerst een sterk community gevoel. De gesprekken met de mensen zijn heel gezellig en nuttig. We horen ook wat de wensen zijn. Hierdoor kunnen we onze service verder verbeteren. Zo passen we bijvoorbeeld onze openingstijden aan als onze klanten daar behoefte aan hebben, zoals tijdens de ramadan. Die laagdrempeligheid levert soms ook hilarische momenten op. Regelmatig komen er mensen met bijzondere vragen zoals plakband, een rasp of paracetamol. Als we het in huis hebben, krijgen ze het van ons.”

Middellandstraat
De Middellandstraat heeft de charme van een volksstraat, is rijk aan culturen en wordt ook steeds aantrekkelijker voor jonge mensen. Eric is blij met die ontwikkeling. “Je ziet de straat veranderen. Er is een goede energie in de straat en wijk. We zien bijvoorbeeld dat na onze verbouwing steeds meer ondernemers in de straat aan de slag gaan met het verbeteren van de uitstraling van hun zaak. Dat maakt de straat aangenamer voor een breder publiek. We willen natuurlijk uiteindelijk dat mensen uit heel Rotterdam en Nederland speciaal voor onze specials komen!”